Waar moet een website aan voldoen?

Voor het ontwerpen van een website heb je een visuele hiërarchie nodig. Een voorbeeld van een visuele hiërarchie is het ontwerpen van een duidelijke navigatie structuur. Een website is vaak een bonte verzameling van sjablonen en pagina’s die onderling aan elkaar verbonden zijn. De meeste websites bieden een navigatiestructuur om alle onderdelen van de website te kunnen bereiken. 

Vaste navigatie onderdelen: Homepagina: De homepage is de hoofdpagina of te wel de index pagina. Dit is de meest gebruikte toegang tot de rest van de website, dus daarom de belangrijkste pagina van jouw website Dienstenpagina: Dit is de pagina met informatie over jouw diensten en productenContactpagina: Dit is de pagina met contactgegevens, of een pagina met wegwijzer waarop de n.a.w of adresgegevens gevonden kan worden

Door de navigatie consequent en op eenzelfde wijze vorm te geven in de navigatiestructuur op elke webpagina, kunt u voorkomen dat de bezoeker op jouw website verdwaalt. 

Zoekmachine

De meeste website zijn gebaseerd om een CMS (content management system) . Dit is een CMS zoals wordpress, drupal of joomla. Vaak bieden CMS’s een optie om een zoekdienst toe te voegen. Een zoekdienst op een website is een belangrijke component van een wesbite. Een zoekdienst biedt klanten de mogelijkheid om met deze functie resultaten op te zoeken. 

De zoekdienst werkt als op enter wordt gedrukt na het invoeren van een trefwoord. Vermijd dat gebruikers de muis moeten grijpen om op zoeken te klikken. Laat de zoekfunctie ook spelfouten opvangen. Het zou handig zijn als de zoekmachine een ander alternatief laat zien. De zoekfunctie wordt ook vaak in een webshop ingebouwd. Dit zorgt ervoor dat klanten binnen ‘no time’ de juiste producten kunnen opzoeken

admin
mariodulder_6hqlizx4