404

Wat is een 404-pagina?

Een 404 pagina is een statuscode. Dit komt tevoorschijn wanneer een pagina niet bestaat of gevonden kan worden.

Is een simpele 404 status pagina voldoende?

Het simpele antwoord is: veel. Een 404-pagina die alleen zegt "Pagina niet gevonden" is helemaal niet nuttig voor de bezoeker - het toevoegen van een link met de tekst "Terug naar startpagina" helpt ook niet echt.

Het ontbreken van een fatsoenlijke 404-pagina verzwakt de gebruikerservaring. Gebruikers die een pagina op uw site proberen te vinden, maar de url verkeerd hebben, of daar naartoe worden gestuurd door een verbroken link, zullen verplicht zijn terug te gaan naar de startpagina en het opnieuw te proberen. Als ze nog steeds niet kunnen vinden waarnaar ze op zoek waren, kunnen ze uiteindelijk gefrustreerd raken en je site verlaten. In een ideale wereld zouden gebruikers helemaal niet met fouten worden geconfronteerd, maar de 404-pagina geeft ons in ieder geval de mogelijkheid om onze excuses aan te bieden en gebruikers te helpen vinden wat ze zochten. Een tevreden gebruiker zal in de toekomst vaker terugkeren.

Nog erger dan een slechte 404-pagina is het complete ontbreken ervan. De gebruiker heeft dan helemaal geen idee wat er aan de hand is en er is zelfs geen link terug naar de homepage. Het ontbreken van een 404-pagina zorgt ervoor dat uw site er onprofessioneel uitziet en bezoekers alleen maar aanmoedigt om te vertrekken.

404 pagina